SEZAM SE SOLÍ
- Snadné
- Doba přípravy: 10 minut
Tuto směs sezamu a soli můžete použít na posypání rýže nebo zeleniny, je to velmi chutná chuťová tečka. Ráže se dá konzumovat se sezamem i samotná. Sezam se solí se hodí k pokrmům z Asie.
Suroviny:
- 4 lžíce sezamu
- 1 rovná lžíce soli
Postup přípravy:
Na pánvi restujeme „na sucho“ sůl do růžova. Poté přidáme sezam a chvilku restujeme – skutečně chvilku, asi minutu. Pozor! Sezam se začne brzy přepalovat a začne „střílet“. Pracujte tedy rychle a sezam nespalte. Poté sezam se solí dejte do hmoždíře a důkladně zpracujte. Uchovávejte ve skleněné nádobě v lednici.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |