SEZAM SE SOLÍ

  • Snadné
  • Doba přípravy: 10 minut

Tuto směs sezamu a soli můžete použít na posypání rýže nebo zeleniny, je to velmi chutná chuťová tečka. Ráže se dá konzumovat se sezamem i samotná. Sezam se solí se hodí k pokrmům z Asie.

Suroviny:

  • 4 lžíce sezamu
  • 1 rovná lžíce soli

Postup přípravy:

Na pánvi restujeme „na sucho“ sůl do růžova. Poté přidáme sezam a chvilku restujeme – skutečně chvilku, asi minutu. Pozor! Sezam se začne brzy přepalovat a začne „střílet“. Pracujte tedy rychle a sezam nespalte. Poté sezam se solí dejte do hmoždíře a důkladně zpracujte. Uchovávejte ve skleněné nádobě v lednici.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Vegetariánský
Pokrm Cereální