ŠLÍŽKY (ŠLEJŽKY) SE ZELÍM A SLANINOU
- Snadné
- Příprava 30 minut
Suroviny:
Bramborové těsto:
- 3 brambory uvařené předešlý den
- 1 vejce
- hrnek mouky (semolina)
- špetka soli
Postup přípravy:
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme tužší těsto. Těsto rukama vyválíme do dlouhé, asi 1 cm tenké šišky, kterou nakrájíme na šlížky/šlejžky. Tedy na cca. 2 cm dlouhé kousky. Vaříme v osolené vodě až šlížky/šlejžky vyplavou na hladinu.
Zelí se slaninou:
- 1 hrnek kysaného zelí (bez šťávy)
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 1 lžíce hnědého cukru
Postup přípravy:
Zelí scedíme, můžeme také překrájet, pokud je to potřeba. Na pánvi necháme vyškvařit slaninu, do zlatova. Následně přidáme cibuli, kterou osmažíme do růžova. Poté přidáme zelí a cukr. Zelí restujeme asi 5 minut. Poté přidáme scezené šlížky/šlejžky, promícháme a podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Nízkokalorický |
Pokrm | Cereální, Masový, Zeleninový |