ŠLÍŽKY (ŠLEJŽKY) SE ZELÍM A SLANINOU

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny:

Bramborové těsto:

  • 3 brambory uvařené předešlý den
  • 1 vejce
  • hrnek mouky (semolina)
  • špetka soli

Postup přípravy:

Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme tužší těsto. Těsto rukama vyválíme do dlouhé, asi 1 cm tenké šišky, kterou nakrájíme na šlížky/šlejžky. Tedy na cca. 2 cm dlouhé kousky. Vaříme v osolené vodě až šlížky/šlejžky vyplavou na hladinu.

Zelí se slaninou:

  • 1 hrnek kysaného zelí (bez šťávy)
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce hnědého cukru

Postup přípravy:

Zelí scedíme, můžeme také překrájet, pokud je to potřeba. Na pánvi necháme vyškvařit slaninu, do zlatova. Následně přidáme cibuli, kterou osmažíme do růžova. Poté přidáme zelí a cukr. Zelí restujeme asi 5 minut. Poté přidáme scezené šlížky/šlejžky, promícháme a podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Nízkokalorický
Pokrm Cereální, Masový, Zeleninový