BÁBOVKA SMETANOVO-ČOKOLÁDOVÁ
- Velmi snadné
- Příprava včetně pečení 1 hodina
Suroviny:
- 4 vejce
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 smetana na šlehání
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
- kokos na vysypání formy
- máslo na vymazání
Postup přípravy:
- Zapneme si troubu a nastavíme teplotu na 160 °C. Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme kokosem.
- Rozdělíme si žloutky a bílky. Cukr se žloutky vyšleháme do pěny. Čokoládu necháme rozpustit. Vlažnou čokoládu prošleháme se smetanou, dáme stranou.
- Z bílků si ušleháme tuhý sníh.
- Do žloutkového krému přidáme mouku se sodou. Dále čokoládu se smetanou, kterou jsme nechali dojít do pokojové teploty. Prošleháme mixerem. Nakonec opatrně přimícháme sníh.
- Pečeme v předem předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Jestli je bábovka upečená, zjistíme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky. Pokud se na špejli nelepí těsto, je hotovo.
- Po vychladnutí podáváme se zakysanou smetanou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |