BÁBOVKA SMETANOVO-ČOKOLÁDOVÁ

  • Velmi snadné
  • Příprava včetně pečení 1 hodina

Suroviny:

  • 4 vejce
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 smetana na šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
  • kokos na vysypání formy
  • máslo na vymazání

Postup přípravy:

  • Zapneme si troubu a nastavíme teplotu na 160 °C. Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme kokosem.
  • Rozdělíme si žloutky a bílky. Cukr se žloutky vyšleháme do pěny. Čokoládu necháme rozpustit. Vlažnou čokoládu prošleháme se smetanou, dáme stranou.
  • Z bílků si ušleháme tuhý sníh.
  • Do žloutkového krému přidáme mouku se sodou. Dále čokoládu se smetanou, kterou jsme nechali dojít do pokojové teploty. Prošleháme mixerem. Nakonec opatrně přimícháme sníh.
  • Pečeme v předem předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Jestli je bábovka upečená, zjistíme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky. Pokud se na špejli nelepí těsto, je hotovo.
  • Po vychladnutí podáváme se zakysanou smetanou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální