SÓJOVÉ MASO S JARNÍ ZELENINOU

  • snadné
  • doba přípravy 30 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení sójových nudliček
  • 1 jarní cibulka
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • ½ červené papriky
  • ½ bulvy fenyklu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 dcl vody
  • 1 kostka MISO bujonu
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  • Sójové maso si uvaříme dle doporučení výrobce ve vývaru s MISO bujónem. Lze nahradit např. zeleninovým bujónem nebo solí a sójovou omáčkou. Po uvaření sójové maso scedíme a dáme bokem.
  • Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Škrob si rozpustíme ve studené vodě.
  • Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm krátce orestujeme sójové maso, přidáme zeleninu a ještě chvilku restujeme. Nakonec okořeníme solí, pepřem a sójovou omáčkou, podlijeme škrobovou vodou a dobře promícháme. Stáhneme z ohně a podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový