SÓJOVÉ MASO S JARNÍ ZELENINOU
- snadné
- doba přípravy 30 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení sójových nudliček
- 1 jarní cibulka
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- ½ červené papriky
- ½ bulvy fenyklu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 dcl vody
- 1 kostka MISO bujonu
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Sójové maso si uvaříme dle doporučení výrobce ve vývaru s MISO bujónem. Lze nahradit např. zeleninovým bujónem nebo solí a sójovou omáčkou. Po uvaření sójové maso scedíme a dáme bokem.
- Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Škrob si rozpustíme ve studené vodě.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm krátce orestujeme sójové maso, přidáme zeleninu a ještě chvilku restujeme. Nakonec okořeníme solí, pepřem a sójovou omáčkou, podlijeme škrobovou vodou a dobře promícháme. Stáhneme z ohně a podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |