ŘÍZEK ŠPALDOVÝ
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 2 osoby:
- 2 řízky z krůtích prsou
- 3 lžíce špaldových vloček
- 3 lžíce strouhanky z tmavého pečiva
- 1 vejce
- sůl a pepř
- olej nebo přepuštěné máslo na smažení
Postup přípravy:
- Řízky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou.
- Špaldové vločky si dáme do mixeru a rozmixujeme. Ne úplně najemno. Připravíme si do 3 misek vše na trojobal, tedy drť ze špaldy, rozšlehané vejce a strouhanku.
- Řízky obalujeme nejdříve ve špaldě, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme do zlatova. Pokud máme řízky vyšší, můžeme ještě na pár minut dopéci ve vyhřáté troubě.
Podáváme s vařeným bramborem nebo třeba bramborovou kaší.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Pro děti |
Pokrm | Cereální, Masový |