ŘÍZEK ŠPALDOVÝ

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 2 osoby:

  • 2 řízky z krůtích prsou
  • 3 lžíce špaldových vloček
  • 3 lžíce strouhanky z tmavého pečiva
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • olej nebo přepuštěné máslo na smažení

Postup přípravy:

  • Řízky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou.
  • Špaldové vločky si dáme do mixeru a rozmixujeme. Ne úplně najemno. Připravíme si do 3 misek vše na trojobal, tedy drť ze špaldy, rozšlehané vejce a strouhanku.
  • Řízky obalujeme nejdříve ve špaldě, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme do zlatova. Pokud máme řízky vyšší, můžeme ještě na pár minut dopéci ve vyhřáté troubě.

Podáváme s vařeným bramborem nebo třeba bramborovou kaší.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Pro děti
Pokrm Cereální, Masový