ŠPECLE SE ZELÍM A KLOBÁSOU
- Velmi snadné – i pro začátečníky
- Příprava 20 min.
Špecle jsou velmi oblíbené jako příloha nebo hlavní jídlo hlavně u našich sousedů v Německu a Rakousku. Dneska se dají koupit chlazené v každém lepším supermarketu a jsou dokonce bez „éček“. Špecle si lze samozřejmě připravit i doma. Recept na rychlou večeři, naleznete níže.
SUROVINY na 4 porce:
- 1 balení chlazených špeclí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje, NE olivový
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 hrnek kysaného zelí, okapané
- 2 kvalitní klobásy, já jsem zvolila bílou bavorskou
- Koření: sůl, pepř, kmín – pokud není v zelí
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nakrájíme si klobásu, kterou nasucho orestujeme na pánvi. Pustí tuk. Jakmile je klobása zlatá, klobásu dáme odpočinout na talíř.
- Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na tuku z klobásy (pokud potřebujeme více tuku, přidáme olej) a přidáme okapané zelí, které prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a troškou kmínu, dochutíme cukrem. Přidáme klobásu a krátce prohříváme.
- Mezitím si připravíme osolenou vodu, kterou přivedeme k varu a uvaříme v ní špecle dle návodu. Trvá to asi 2 minuty.
- Špecle se zelím a klobásou promícháme a můžeme podávat.
Doporučení:
V případě, že máme rádi slaninu, můžeme klobásu nahradit dobrou slaninou a jinak recept zůstává stejný.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti |
Pokrm | Masový, Těstovinový |