ŠPECLE SE ZELÍM A KLOBÁSOU

  • Velmi snadné – i pro začátečníky
  • Příprava 20 min.

Špecle jsou velmi oblíbené jako příloha nebo hlavní jídlo hlavně u našich sousedů v Německu a Rakousku. Dneska se dají koupit chlazené v každém lepším supermarketu a jsou dokonce bez „éček“. Špecle si lze samozřejmě připravit i doma. Recept na rychlou večeři, naleznete níže.

SUROVINY na 4 porce:

  • 1 balení chlazených špeclí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje, NE olivový
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 hrnek kysaného zelí, okapané
  • 2 kvalitní klobásy, já jsem zvolila bílou bavorskou
  • Koření: sůl, pepř, kmín – pokud není v zelí

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nakrájíme si klobásu, kterou nasucho orestujeme na pánvi. Pustí tuk. Jakmile je klobása zlatá, klobásu dáme odpočinout na talíř.
  • Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na tuku z klobásy (pokud potřebujeme více tuku, přidáme olej) a přidáme okapané zelí, které prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a troškou kmínu, dochutíme cukrem. Přidáme klobásu a krátce prohříváme.
  • Mezitím si připravíme osolenou vodu, kterou přivedeme k varu a uvaříme v ní špecle dle návodu. Trvá to asi 2 minuty.
  • Špecle se zelím a klobásou promícháme a můžeme podávat.

Doporučení:

V případě, že máme rádi slaninu, můžeme klobásu nahradit dobrou slaninou a jinak recept zůstává stejný.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti
Pokrm Masový, Těstovinový