ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 hrnek nasekaného špenátu (čerstvého 2 hrnky)
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 hrst parmezánu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek vývaru (zeleninový)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  • Očistíme si cibuli a česnek. Cibuli nasekáme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky.
  • Na oleji orestujeme cibuli a česnek. Přidáme špenát, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a smetanou, okořeníme solí a pepřem. Necháme krátce povařit.
  • Nakonec do polévky zavaříme polovinu parmezánu. Druhou polovinou polévku dozdobíme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový