TARHOŇA (příloha)

  • Velmi snadné
  • Příprava 15 minut

Suroviny:

  • 1 hrnek těstoviny tarhoňa
  • 2 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

Postup přípravy:

Nakrájíme si cibuli najemno. V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme asi 2 minuty. Následně přidáme tarhoňu, krátce orestujeme. Osolíme, přilijeme vodu, stáhneme plamen a necháme pod pokličkou vařit asi 10 minut, až se nám všechna voda vstřebá do těstoviny. Tarhoňa je velmi populární v Maďarsku, ale také na Slovensku. Tato příloha se výborně hodí k masovým ragú, gulášům, dušeným masům nebo třeba k masovým koulím v rajčatové omáčce.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Cereální