TARHOŇA (příloha)
- Velmi snadné
- Příprava 15 minut
Suroviny:
- 1 hrnek těstoviny tarhoňa
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy:
Nakrájíme si cibuli najemno. V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme asi 2 minuty. Následně přidáme tarhoňu, krátce orestujeme. Osolíme, přilijeme vodu, stáhneme plamen a necháme pod pokličkou vařit asi 10 minut, až se nám všechna voda vstřebá do těstoviny. Tarhoňa je velmi populární v Maďarsku, ale také na Slovensku. Tato příloha se výborně hodí k masovým ragú, gulášům, dušeným masům nebo třeba k masovým koulím v rajčatové omáčce.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |