ČERNÁ ČOČKA TEPLÝ SALÁT

  • Velmi snadné
  • Příprava: 4 hodiny namáčení, 30 minut vaření čočky, 5 minut restování

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek černé čočky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balsamikového octa

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Čočku dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme namočenou nejméně 4 hodiny, popř. přes noc. Následně čočku uvaříme do měkka. Při vaření nesolíme.
  • Čočku slijeme, necháme okapat a připravíme si celer, česnek a cibulky. Vše nakrájíme na jemné kostičky.
  • Na pánev dáme olivový olej, který rozehřejeme. Následně přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Vše rychle orestujeme. Přidáme čočku, osolíme, opepříme, zastříkneme balsamikem a krátce prohřejeme.

Podáváme s rybou nebo třeba kuřecím steakem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz