ČERNÁ ČOČKA TEPLÝ SALÁT
- Velmi snadné
- Příprava: 4 hodiny namáčení, 30 minut vaření čočky, 5 minut restování
SUROVINY pro 4 osoby:
- 1 hrnek černé čočky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- sůl, pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamikového octa
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Čočku dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme namočenou nejméně 4 hodiny, popř. přes noc. Následně čočku uvaříme do měkka. Při vaření nesolíme.
- Čočku slijeme, necháme okapat a připravíme si celer, česnek a cibulky. Vše nakrájíme na jemné kostičky.
- Na pánev dáme olivový olej, který rozehřejeme. Následně přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Vše rychle orestujeme. Přidáme čočku, osolíme, opepříme, zastříkneme balsamikem a krátce prohřejeme.
Podáváme s rybou nebo třeba kuřecím steakem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový |