TĚSTOVINY S HLÍVOU A ŽAMPIONY

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut, pečení 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • ½ balení těstovin
  • 1 balení žampionů
  • 1 balení hlívy ústřičné
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 smetana
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, kmín
  • máslo na vymazání pekáče a smažení hub
  • sýr na posypání (nemusí být)

Postup přípravy:

  • Uvaříme si těstoviny v dobře osolené vodě, do poloměkka. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na kostky a česnek na plátky.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kmín, cibuli a česnek. Necháme zpěnit, následně přidáme houby, osolíme a opepříme. Houby pustí šťávu, necháme tedy zredukovat na polovinu, poté přidáme uvařené těstoviny. Vše dobře promícháme. Dáme do pekáče do předem vyhřáté trouby na 180°C.
  • Necháme péci asi 5 minut. Mezitím si smícháme smetanu s vejcem, osolíme a opepříme. Těstoviny zalijeme smetanou s vejcem, můžeme také posypat sýrem a necháme dopéci. Trvá to asi 10 minut.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový