TĚSTOVINY SE SLÁVKAMI
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny:
- hrnek vyloupaných slávek nebo jiných mušlí (mohou být zmražené), mušle použijeme předvařené
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 3 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citronu nebo limety
- 5 lžic kvalitního olivového oleje
- hrst čerstvé, zelené petrželky
- sůl, pepř
- těstoviny, nejlépe čerstvé široké nudle nebo špagety
Postup přípravy:
- Řapíkatý celer a česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Celer cca. 5 mm a česnek na plátky 1 mm. Petrželku si omyjeme a nasekáme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu, domácí vaříme do poloměkka.
- Mezitím si na olivovém oleji necháme zpěnit česnek a celer. Přidáme mušle, které prohřejeme, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a nakonec zastříkneme citronovou šťávou. Nakonec přidáme uvařené těstoviny, promícháme a ihned podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický |
Pokrm | Těstovinový |