TĚSTOVINY SE SLÁVKAMI

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny:

  • hrnek vyloupaných slávek nebo jiných mušlí (mohou být zmražené), mušle použijeme předvařené
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citronu nebo limety
  • 5 lžic kvalitního olivového oleje
  • hrst čerstvé, zelené petrželky
  • sůl, pepř
  • těstoviny, nejlépe čerstvé široké nudle nebo špagety

Postup přípravy:

  • Řapíkatý celer a česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Celer cca. 5 mm a česnek na plátky 1 mm. Petrželku si omyjeme a nasekáme.
  • Těstoviny uvaříme dle návodu, domácí vaříme do poloměkka.
  • Mezitím si na olivovém oleji necháme zpěnit česnek a celer. Přidáme mušle, které prohřejeme, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a nakonec zastříkneme citronovou šťávou. Nakonec přidáme uvařené těstoviny, promícháme a ihned podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický
Pokrm Těstovinový