TĚSTOVINY SE SMETANOU A ŠPENÁTEM

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • ¾ balení oblíbených těstovin
  • 1 balení smetany ke šlehání
  • 1 hrnek špenátu (zmražený nebo čerstvý spařený)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • čerstvý tvarohový sýr k podávání

Postup přípravy:

  • Dáme si vařit vodu na těstoviny a vaříme dle doporučení výrobce.
  • Smetanu nalijeme do rendlíku a necháme pomalu svářet asi na ½ objemu. Pokud máme špenát zmražený, přidáme ke smetaně (nerozmražený). Čerstvý špenát přidáme až po zredukování. Jakmile dosáhneme požadované hustoty, omáčku osolíme a opepříme a stáhneme z ohně. Nakonec přidáme rozdrcené stroužky česneku – už nevaříme.
  • Těstoviny si scedíme, dáme do mísy a polijeme omáčkou, dobře promícháme. Ozdobíme sýrem. Ihned podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový