TOFU SE ZELENINOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 15 minut

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 balení přírodního tofu
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 2 zelí pak-choi (balení po 2 ks, obvyklá prodejní síť)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 dl vody
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)

Postup přípravy:

  • Důkladně si omyjeme pak-choi pod tekoucí vodou. Očistíme a nakrájíme si zbylou zeleninu. Cibuli nekrájíme na kostičky, ale na tenké měsíčky.
  • Tofu si nakrájíme na sousta. Do studené vody si dáme škrob a dobře jej rozmícháme.
  • Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme tofu, které restujeme do zlatova. Poté přidáme zeleninu, kterou smažíme asi 1 minutu. Nakonec vše zalijeme škrobovou vodou, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.

Jako příloha se hodí bílá rýže nebo rýžové nudle.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový