TOFU SE ZELENINOU
- Velmi snadné
- Příprava 15 minut
Suroviny pro 2 osoby:
- 1 balení přírodního tofu
- 1 menší cibule
- 1 mrkev
- 2 zelí pak-choi (balení po 2 ks, obvyklá prodejní síť)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 dl vody
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
Postup přípravy:
- Důkladně si omyjeme pak-choi pod tekoucí vodou. Očistíme a nakrájíme si zbylou zeleninu. Cibuli nekrájíme na kostičky, ale na tenké měsíčky.
- Tofu si nakrájíme na sousta. Do studené vody si dáme škrob a dobře jej rozmícháme.
- Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme tofu, které restujeme do zlatova. Poté přidáme zeleninu, kterou smažíme asi 1 minutu. Nakonec vše zalijeme škrobovou vodou, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.
Jako příloha se hodí bílá rýže nebo rýžové nudle.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |