TOMATOVÁ POLÉVKA
- Snadné
- Doba přípravy 15 minut
Suroviny:
- 1 balení italských rajčat (plech nebo sklenice), v sezóně použijeme čerstvá rajčata
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl, pepř
- 1 dl zeleninového vývaru
- bylinky dle chuti
- zakysaná smetana na ozdobení
- těstoviny dle libosti k podávání (můžeme vynechat)
Příprava:
Nakrájíme si cibuli. Do hrnce dáme olej, jakmile bude zahřátý, přidáme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme konzervovaná rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Necháme vařit asi 5 minut na mírném plameni. Mezitím si uvaříme těstoviny dle libosti, dáme bokem. Nakonec polévku rozmixujeme a přidáme bylinky. Polévku nalijeme do misek, přidáme těstoviny (nemusí být) a ozdobíme zakysanou smetanou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Těstovinový, Zeleninový |