TOMATOVÁ POLÉVKA

  • Snadné
  • Doba přípravy 15 minut

Suroviny:

  • 1 balení italských rajčat (plech nebo sklenice), v sezóně použijeme čerstvá rajčata
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř
  • 1 dl zeleninového vývaru
  • bylinky dle chuti
  • zakysaná smetana na ozdobení
  • těstoviny dle libosti k podávání (můžeme vynechat)

Příprava:

Nakrájíme si cibuli. Do hrnce dáme olej, jakmile bude zahřátý, přidáme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme konzervovaná rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Necháme vařit asi 5 minut na mírném plameni. Mezitím si uvaříme těstoviny dle libosti, dáme bokem. Nakonec polévku rozmixujeme a přidáme bylinky. Polévku nalijeme do misek, přidáme těstoviny (nemusí být) a ozdobíme zakysanou smetanou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový