SIRUP TŘEŠŇOVÝ

  • Velmi snadné
  • Příprava asi 40 minut

Suroviny:

  • 1 kg třešní
  • 500 g třtinového cukru
  • 4 lžíce jablečného octa
  • šťáva z 2 citronů nebo limet

Postup přípravy:

  • Připravíme si sklenice na sirup. Musí být uzavíratelné a dobře omyté. Raději je ještě nakonec opláchneme vařící vodou a necháme dobře vyschnout. Víčka/zátka musí být také velmi dobře vymyta.
  • Ovoce očistíme, vypeckujeme a omyjeme.
  • Do hrnce dáme cukr, ovoce a ostatní ingredience. Vaříme asi 2O minut. Poté pasírujeme přes jemné síto.
  • Po uvaření ihned plníme do sklenic, které uzavřeme a necháme vychladnout. Pokud to je možné, postavíme sklenice dnem vzhůru.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný