SIRUP TŘEŠŇOVÝ
- Velmi snadné
- Příprava asi 40 minut
Suroviny:
- 1 kg třešní
- 500 g třtinového cukru
- 4 lžíce jablečného octa
- šťáva z 2 citronů nebo limet
Postup přípravy:
- Připravíme si sklenice na sirup. Musí být uzavíratelné a dobře omyté. Raději je ještě nakonec opláchneme vařící vodou a necháme dobře vyschnout. Víčka/zátka musí být také velmi dobře vymyta.
- Ovoce očistíme, vypeckujeme a omyjeme.
- Do hrnce dáme cukr, ovoce a ostatní ingredience. Vaříme asi 2O minut. Poté pasírujeme přes jemné síto.
- Po uvaření ihned plníme do sklenic, které uzavřeme a necháme vychladnout. Pokud to je možné, postavíme sklenice dnem vzhůru.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |