KUŘE TYMIÁNOVÉ

  • Snadné
  • Příprava 10 minut, pečení 1 hodina

Kuře s tymiánem, medem a citronem si zcela určitě oblíbíte. Příprava je jednoduchá a výsledek vás jistě potěší. Jen pozor na dodržení postupu, med se velmi rád připaluje.

SUROVINY na 4 porce:

  • 1 kuře, popř. můžete použít kuřecí stehna
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu
  • Koření: sůl, pepř, kmín
  • lžíce másla
  • šťáva z jednoho citronu
  • lžíce medu od vašeho včelaře
  • 3 dl vody nebo vývaru na podlévání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Můžeme použít také kuřecí čtvrtky nebo třeba stehna. Dobře osolíme, opepříme, lehce pokmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme větvičky tymiánu a podlijeme vodou nebo vývarem. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme pod pokličkou nebo alobalem 30 min. Poté zvýšíme teplotu na 200 °. Kuře pravidelně obracíme a podléváme. Necháme zezlátnout. Připravíme si citrónovou šťávu, med a máslo a suroviny dobře promícháme. Jakmile je kuře dobře propečené a má zlatou barvu, citronovou směsí maso potřeme a necháme dopéci. Zde pozor! Med se velmi rád připaluje, necháme si tedy potírání a následné polévání na posledních 5 – 10 min. pečení kuřete.

Příloha:

K tymiánovému kuřeti se velmi dobře hodí jasmínová rýže nebo bramborová kaše.

Doporučení:

Citron můžete směle nahradit limetou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový