TYMIÁNOVÉ KUŘECÍ STEAKY

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut + čas na naložení

Suroviny:

  • 4 vykostěná kuřecí stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 4 větvičky tymiánu
  • šťáva z jednoho citronu nebo limety
  • lžička medu

Postup přípravy:

  • Stehna vykostíme nebo koupíme již připravená. Maso nasolíme a opepříme.
  • Marinádu si připravíme z oleje, medu a citronové šťávy. Maso spojíme s marinádou, přidáme větvičky tymiánu a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
  • Maso necháme dojít pokojové teploty a grilujeme na předem dobře rozehřátém grilu. Po ugrilování dáme maso do mísy/talíře, přikryjeme dalším talířem nebo pokličkou a na pár minut necháme odpočinout na teplém místě.

Podáváme se salátem nebo grilovanou zeleninou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový