TYMIÁNOVÉ KUŘECÍ STEAKY
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut + čas na naložení
Suroviny:
- 4 vykostěná kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 4 větvičky tymiánu
- šťáva z jednoho citronu nebo limety
- lžička medu
Postup přípravy:
- Stehna vykostíme nebo koupíme již připravená. Maso nasolíme a opepříme.
- Marinádu si připravíme z oleje, medu a citronové šťávy. Maso spojíme s marinádou, přidáme větvičky tymiánu a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
- Maso necháme dojít pokojové teploty a grilujeme na předem dobře rozehřátém grilu. Po ugrilování dáme maso do mísy/talíře, přikryjeme dalším talířem nebo pokličkou a na pár minut necháme odpočinout na teplém místě.
Podáváme se salátem nebo grilovanou zeleninou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti |
Pokrm | Masový |