VEPŘOVÁ PEČÍNKA
- Snadné
- Doba přípravy 1,5 hodiny
Suroviny pro 4 osoby:
- 800 g vepřové pečeně v celku
- 3 lžíce dijonské hořčice
- sůl, pepř
- lžíce másla
- voda na podlévání
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 180°C. Maso dobře osolíme, opepříme a důkladně potřeme hořčicí. Maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme nejdříve zakryté 30 minut a následně odkryjeme a dopékáme asi 1 hodinu dozlatova. Na posledních 5 minut pečení přidáme máslo. – Snadné
- Doba přípravy 1,5 hodiny
Suroviny pro 4 osoby:
- 800 g vepřové pečeně v celku
- 3 lžíce dijonské hořčice
- sůl, pepř
- lžíce másla
- voda na podlévání
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 180°C. Maso dobře osolíme, opepříme a důkladně potřeme hořčicí. Maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme nejdříve odkryté 30 minut a následně odkryjeme a dopékáme asi 1 hodinu do zlatova. Na posledních 5 minut pečení přidáme máslo. Výpek dle potřeby zředíme nebo naopak svaříme do požadované konzistence. Můžeme prošlehat mixérem. Maso nakrájíme a podáváme s rýží a zeleninovým salátem. Výpek dle potřeby zředíme nebo naopak svaříme do požadované konzistence. Můžeme prošlehat mixérem. Maso nakrájíme a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.