ŽAMPIONOVÝ KRÉM

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny:

  • 5 velkých žampionů nebo balení malých
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce másla
  • 1 smetana na šlehání
  • sůl, pepř, kmín
  • 1 dl vody
  • zelená petrželka

Postup přípravy:

Žampiony, cibuli a česnek si očistíme a nakrájíme. Stačí nahrubo. Do rendlíku si dáme rozehřát máslo. Na máslo dáme zpěnit cibuli a česnek, přidáme kmín a nakonec žampiony. Žampiony osolíme a opepříme. Za chvíli pustí šťávu. Necháme asi 5 minut dusit, poté přilijeme vodu a na mírném ohni vaříme dalších pět minut. Nakonec přidáme smetanu, kterou necháme prohřát. Vše rozmixujeme, dochutíme a ozdobíme petrželkou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový