ZAPEČENÉ TĚSTOVINY

  • Snadné
  • Doba přípravy 30 minut

Ideální je použít vařené uzené maso z kroupové polévky, jejíž recept je zde také k dispozici. Pokud uzené maso nemáme nebo nechceme použít, můžeme použít šunku nebo i jiné vařené maso např. hovězí.

Suroviny pro 4 osoby:

  • balíček těstovin dle vlastního uvážení
  • 300 g vařeného uzeného masa
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka nebo smetany
  • 1 cibule
  • lžíce oleje
  • 1 hrnek nastrouhaného sýra, např. parmazán
  • koření: sůl, pepř, kmín

Postup přípravy:

  • Uvaříme si těstoviny dle návodu, ovšem ubereme 2 minuty, neboť těstoviny budeme ještě zapékat. Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme např. hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • Mezitím si na oleji osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou cibulku s troškou kmínu. Poté přidáme nakrájené maso a asi 3 minuty opékáme.
  • Mléko dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř. Dobře prošleháme.
  • Jakmile máme těstoviny uvařené, smícháme je s osmaženou cibulkou a masem a dáme do vymazaného pekáče. Dáme do trouby a pečeme cca. 5 minut. Poté na těstoviny nalijeme vaječnou směs a těstoviny posypeme sýrem. Pečeme do zlatova, trvá to asi 15 minut.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti
Pokrm Těstovinový