ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S HLÍVOU A MOZZARELLOU

  • Snadné
  • Příprava 40 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 balení těstovin např. penne
  • 1 balení hlívy ústřičné
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 vejce
  • 1 dl mléka nebo smetany
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř, kmín

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit osolenou vodu na těstoviny, těstoviny uvaříme do polo měkka. Troubu si předehřejme na 180 °C.
  • Cibuli a česnek si nasekáme na kostičky. Petrželku nasekáme nahrubo. Hlívu omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • Na rozehřátý olivový olej dáme cibuli a česnek, necháme smažit asi 1 minutu. Přidáme kmín, minutku necháme smažit společně s cibulí a česnekem. Přidáme hlívu, osolíme a počkáme, až hlíva pustí vodu. Necháme chvilku dusit. Nakonec přidáme zelenou petrželku, krátce prohřejeme. Dle chuti opepříme.
  • Těstoviny scedíme a smícháme s houbovou směsí. Dáme vše do pekáče a necháme péci. Mezitím si rozšleháme vejce v mléce, poté vše nalijeme na těstoviny. Mozzarellu roztrháme a poklademe na těstoviny.
  • Pečeme do zezlátnutí, trvá to asi 15 minut. Podáváme se salátem nebo třeba kysaným zelím.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový