ZELENINOVÁ POLÉVKA S VEJCEM
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- řapíkatý celer (2 stonky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek zelí
- 2 brambory
- 2 lžíce másla
- 4 dl vývaru nebo vody
- sůl, pepř
- hrst petrželky nebo libečku
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Zeleninu si očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a řapíkatý celek na tenké plátky.
- Máslo dáme do hrnce, jakmile se rozpustí, přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Restujeme asi 2 minuty, následně přidáme další zeleninu a krátce restujeme. Zeleninu osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, trvá to asi 5 – 10 minut.
- Nakonec do polévky rozšleháme vejce a přidáme petrželku.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |