ZELENINOVÁ POLÉVKA S VEJCEM

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • řapíkatý celer (2 stonky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zelí
  • 2 brambory
  • 2 lžíce másla
  • 4 dl vývaru nebo vody
  • sůl, pepř
  • hrst petrželky nebo libečku

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zeleninu si očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a řapíkatý celek na tenké plátky.
  • Máslo dáme do hrnce, jakmile se rozpustí, přidáme cibuli, česnek a řapíkatý celer. Restujeme asi 2 minuty, následně přidáme další zeleninu a krátce restujeme. Zeleninu osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, trvá to asi 5 – 10 minut.
  • Nakonec do polévky rozšleháme vejce a přidáme petrželku.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový