ZELENINOVÝ SALÁT S BULGUREM
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
Suroviny pro 2–3 osoby:
- 1 hrnek bulguru
- 1 červená paprika
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 6 cherry rajčátek
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce vody
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Bulgur uvaříme dle návodu.
- Zeleninu nakrájíme na úhledné kousky. Připravíme si zálivku z medu, citronové šťávy, vody a oleje.
- Bulgur, zeleninu a zálivku dobře promícháme a můžeme podávat. Ideální je salát nechat dobře vychladit.
Velmi dobře chutná např. s pečeným pstruhem, jinou rybou nebo grilovaným masem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Zeleninový |