ZELENINOVÝ SALÁT S BULGUREM

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny pro 2–3 osoby:

  • 1 hrnek bulguru
  • 1 červená paprika
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 6 cherry rajčátek
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  • Bulgur uvaříme dle návodu.
  • Zeleninu nakrájíme na úhledné kousky. Připravíme si zálivku z medu, citronové šťávy, vody a oleje.
  • Bulgur, zeleninu a zálivku dobře promícháme a můžeme podávat. Ideální je salát nechat dobře vychladit.

Velmi dobře chutná např. s pečeným pstruhem, jinou rybou nebo grilovaným masem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Zeleninový