ZELENINOVÝ SALÁT S PARMAZÁNEM A OLIVAMI
- Snadné
- Příprava 15 minut
Suroviny pro 2 osoby:
- ½ ledového salátu
- ½ červené papriky
- 8 cherry rajčátek (žluté a červené)
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 5 lžic vody
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- hrst parmazánu
- hrst černých oliv
Postup přípravy:
- Omyjeme, očistíme, nakrájíme nebo si natrháme zeleninu. Nastrouháme si najemno parmazán.
- Zálivku si připravíme z citronové šťávy, cukru, vody a oleje. Zeleninu si osolíme a opepříme, přidáme parmazán, olivy a zalijeme zálivkou. Dobře promícháme a servírujeme.
Můžeme doplnit pečivem, např. opečeným, tmavým toustovým chlebem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |