VÝVAR ZELENINOVÝ

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny:

  • 2 mrkve
  • 1 kořenová petržel
  • ½ menšího celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l vody
  • 1 lžíce másla
  • bylinky
  • sůl a pepř
  • hrst nudlí

Postup přípravy:

Očistíme si zeleninu, kterou nakrájíme na větší kousky, přidáme bylinky (ne všechny) a dáme do hrnce. Necháme si stranou ½ mrkve. Zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 minut. Mezitím si nastrouháme zbylou mrkev najemno a osmažíme ji na másle. Jakmile je zelenina měkká, nakrájíme ji na úhledné kousky a vrátíme zpět do vývaru, společně s osmaženou mrkví. V jiném hrnci si uvaříme nudle a dáme je do samostatné mísy. V polévce by se nám rozvařily. Dozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme.

Tip:

Pokud vám vývar zbude, je možné ponechat jen tekutinu a tu zamrazit. Bude se Vám hodit místo vody do základu omáček, pod maso apod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový