VÝVAR ZELENINOVÝ
- Snadné
- Příprava 30 minut
Suroviny:
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- ½ menšího celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l vody
- 1 lžíce másla
- bylinky
- sůl a pepř
- hrst nudlí
Postup přípravy:
Očistíme si zeleninu, kterou nakrájíme na větší kousky, přidáme bylinky (ne všechny) a dáme do hrnce. Necháme si stranou ½ mrkve. Zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 minut. Mezitím si nastrouháme zbylou mrkev najemno a osmažíme ji na másle. Jakmile je zelenina měkká, nakrájíme ji na úhledné kousky a vrátíme zpět do vývaru, společně s osmaženou mrkví. V jiném hrnci si uvaříme nudle a dáme je do samostatné mísy. V polévce by se nám rozvařily. Dozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme.
Tip:
Pokud vám vývar zbude, je možné ponechat jen tekutinu a tu zamrazit. Bude se Vám hodit místo vody do základu omáček, pod maso apod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |