ZELÍ S JABLKY, MEDEM A ROZINKAMI

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 malá hlávka zelí
  • 1 jablko
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy:

  • Zelí si nakrájíme na nudličky, jablko na plátky. Cibuli si nasekáme najemno. Rozinky si spaříme a necháme okapat.
  • Máslo si rozehřejeme a přidáme cibuli, kterou orestujeme do růžova. Poté přidáme nakrájené zelí a jablko. Osolíme, opepříme, přidáme med a citron a zprudka orestujeme. Restujeme asi 3 minuty. Nakonec přidáme rozinky a necháme prohřát ještě dalších pár minut.
  • Podáváme například s pečenou kachnou. Recept naleznete v sekci „Hlavní jídla“.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový