ZELÍ S JABLKY, MEDEM A ROZINKAMI
- Snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 malá hlávka zelí
- 1 jablko
- 1 červená cibule
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 1 lžíce másla
Postup přípravy:
- Zelí si nakrájíme na nudličky, jablko na plátky. Cibuli si nasekáme najemno. Rozinky si spaříme a necháme okapat.
- Máslo si rozehřejeme a přidáme cibuli, kterou orestujeme do růžova. Poté přidáme nakrájené zelí a jablko. Osolíme, opepříme, přidáme med a citron a zprudka orestujeme. Restujeme asi 3 minuty. Nakonec přidáme rozinky a necháme prohřát ještě dalších pár minut.
- Podáváme například s pečenou kachnou. Recept naleznete v sekci „Hlavní jídla“.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |