ZELNÝ SALÁT S PETRŽELKOU

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 menší hlávka zelí
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy:

  • Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a okmínujeme. Pořádně propracujeme zelí se solí a to nejlépe rukou. Je nutné zelí „mačkat“ tak dlouho, dokud nepustí šťávu.
  • Zelí necháme chvíli odpočinout a mezitím si připravíme zálivku z citrónové šťávy, medu a vody.
  • Nakonec k zelí přidáme nasekanou petrželku, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme vychladit.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový